MAĐARSKOJ su i dalje potrebni ruski gas i nafta i neće se pridružiti SAD koje su uvele sankcije na uvoz tih proizvoda, poručio je danas premijer Mađarske Viktor Orban.

Zlatokosa

09.03.2022. 19:15

Mislim I plašim se da će zbog sveopšte histerije, love na veštine, proterivanja umetnika, naučnika I studenata, sankcija sportistima , neuvažavanja potrebe za davanjem bezbednosnih garancija Rusiji, Ruska Federacija doneli odluku da zabraniti izvoz energenata na evropsko tržišta. Kao I pšenice, kukuruza I ostalih žitarica. Mir sa trajnim garancijama jedino je rešenje kada je u pitanju sukob u Ukrajini. Mir uz uvažavanje teritorijalnog integriteta Ukrajine I bezbednosnih garancija o njenoj vojnoj neutralnosti. Energetska tranzicija je decenijski projekat, dekarbonizacija planete, višedecenijski. To jednostavno nije brz proces Pandemija je već nanela ogromnu štetu gubitkom miliona života, otežanim privrednim aktivnostima, tako da svet mora da se fokusira na racionalan pristup problemu I iznalaženju rešenja, kako bi se sprečili glad, civilizacijska podela, Nova Gvozdena zavesa, potrebi tržišta sa nepredvidivim posledicama. Ja sam od početka bila za mir I sprečavanje konflikata u atomskom I digitalnom dobu. Uz klimatske katastrofe koje svakog meseca na pojedinim tačkama planete čine život gotovo nemogućim. Mladim naraštajima smo dužni da ostavimo bolji svet.

milan lala

24.03.2022. 17:29

Necete na gas i naftu niste bas toliko naivni , ali ste uveli druge sankcije i zato ste na listi drzava neprijatelja Rusije. Gas i naftu morate u buduce da platite u Rubljima , normalno ako vam treba gas i nafta.