KADIROV SE OBRATIO RUKOVODSTVU UKRAJINE: "Neka celi svet digne oružje protiv nas, ali mi ćemo ih osloboditi nacističke dominacije!"

Novosti onlajn

03. 03. 2022. u 10:24

PREDSEDNIK Čečenije Ramzan Kadirov je zamolio rukovodstvo Ukrajine da se pozabavi humanitarnim pitanjima svog naroda, a pritom je i kritikovao OEBS da ne radi ništa osim "beskorisnih vožnji u velikim skupocenim džipovima".

КАДИРОВ СЕ ОБРАТИО РУКОВОДСТВУ УКРАЈИНЕ: Нека цели свет дигне оружје против нас, али ми ћемо их ослободити нацистичке доминације!

Foto: EPA

- Ukrajinske izbeglice masovno beže od Banderovaca. U velikom broju susreću se sa našim trupama. Naši momci im pronalaze sklonište, smeštaju ih na sigurno mesto, prenose im namirnice. Nijedna međunarodna organizacija, uključujući OEBS, ne brine o ovim ljudima - rekao je Kadirov.

Kadirov je istakao da od OEBS-a, navodno, nema nikakve koristi.

- OEBS, inače, ne radi ništa osim beskorisnih vožnji u velikim skupocenim džipovima širom Ukrajine. Istovremeno, nesrećni ljudi su, najblaže rečeno, u lošem položaju. Ne znaju šta da rade i gde da pobegnu od tiranije koju sprovode Banderovci - kazao je on.

Kadirov je zamolio rukovodstvo Ukrajine da se bavi ovakvim humanitarnim pitanjima i brani svoj narod.

- Molim rukovodstvo Ukrajine i sve one koji bi trebalo i koji su dužni da se bave ovakvim humanitarnim pitanjima, da ne sede u bunkerima i drugim sigurnim mestima, već da počnu da spasavaju nesrećni narod. Pomozite im, opremite ih, dodelite hranu, podržite barem nekako. Prestanite, na kraju, da mislite samo o sebi i o svojim interesima! Vaš odnos prema ovim nesrećnim ljudima samo još jednom dokazuje da smo na dobrom putu. I zato, neka celi svet jednoglasno digne oružje protiv nas, ali mi ćemo ih osloboditi od nacističke dominacije.

BONUS VIDEO:

RUSKA VOJSKA POMAŽE UKRAJINSKIM IZBEGLICAMA: Specijalci sprovode porodicu sa detetom na bezbedno

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona