UHAPŠENI LEGIONARI KOJI SU KRENULI U UKRAJINU: Policija upala u autobus, pregledali spisak putnika i odmah krenuli u akciju

Novosti online

02. 03. 2022. u 22:01

FRANCUSKA policija uhapsila je vojnike koji su pokušali da odu u Ukrajinu i ratuju protiv Rusa, piše Raša Tudej.

УХАПШЕНИ ЛЕГИОНАРИ КОЈИ СУ КРЕНУЛИ У УКРАЈИНУ: Полиција упала у аутобус, прегледали списак путника и одмах кренули у акцију

Foto: Profimedia/Ilustracija

Četrnaest pripadnika Legije stranaca ukrajinskog porekla navodno su uhapšeni u Parizu, nakon što je policija zaustavila autobus čija je destinacija Ukrajina, a u kome je od 30 putnika bilo čak 14 legionara.

Civili su pušteni, a policija je otkrila da je pet legionara pobeglo iz svojih jedinica. Ostalih devet su dobili odsustvo od 15 dana da odu u Poljsku i pronađu članove porodice koji su pobegli iz Ukrajina.

Nakon provere identiteta putnika autobu je nastavio put ka Ukrajini. Policija je pretražila vozilo, ali nije pronađeno oružje - već samo ćebad.

BONUS GALERIJA: Francuska vojska

Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine. Predsednik Rusije Vladimir Putin je u televizijskom obraćanju Rusima rekao da okolnosti "zahtevaju odlučnu i hitnu akciju" i da su se narodne republike Donbasa obratile Rusiji sa zahtevom za pomoć.

Prema rečima ruskog lidera, sva odgovornost za krvoproliće biće na savesti vladajućeg režima u Ukrajini.

On je pozvao ukrajinsku vojsku da ne poštuje zločinačka naređenja ukrajinskih vlasti, da položi oružje i ode kući.

BONUS VIDEO: NAŠI UDARAJU A NE ZNAJU GDE - Haos u Harkovu, Ukrajinci granatiraju svoje stanovništvo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a