FRANCUSKA SE SPASAVA OD KORONE: Epidemija ide silaznom putanjom

Goran Čvorović - Stalni dopisnik iz Pariza

14. 02. 2022. u 01:16

KORONA se smiruje u Francuskoj. To sada definitivno može da se potvrdi, na osnovu podataka koji stižu u poslednje vreme.

ФРАНЦУСКА СЕ СПАСАВА ОД КОРОНЕ: Епидемија иде силазном путањом

Foto: EPA

Tendencija je evidentna – ovaj talas je za Francuzima.

U poslednja 24 sata zabeleženo je samo 86.562 inficiranih, što dokazuje silaznu putanju talasa koji je u piku imao i preko pola miliona zaraženih dnevno.

Na intenzivnoj nezi situacija se takođe poboljšava. Trenutno je na reanimaciji 3.305 pacijenata, 19 manje nego dan ranije. Ukupno je na bolničkom lečenju od kovida 31.621 pacijent.

Foto printskrin

Za jedan dan od korona virusa preminulo je 107 bolesnika.

U ovoj zemlji sa 67 miliona stanovnika, jednu dozu vakcine primilo je 54 miliona ljudi, dve 53 miliona, a tri 37 miliona.

BONUS VIDEO - "NOVOSTI" U CRVENOJ KOVID ZONI U BATAJNICI: Nevakcinisani su u smrtnoj opasnosti, oboleli pristižu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RASTUĆE PRETNJE SA BLISKOG ISTOKA: Razgovori iza zatvorenih vrata sa neviđenim merama bezbednosti, napetost zbog eskalacije