KATANAC NA "FORD" I "TOJOTU": Protest kamiondžija u Kanadi zaustavio protok robe sa SAD

D. D. S.

10. 02. 2022. u 14:00

VIŠEDNEVNI protest kamiondžija u Kanadi protiv odluke vlasti da za nevakcinisane građane uvedu obavezan desetodnevni karantin po povratku iz SAD, nazvan "Konvoj slobode", stavio je katanac na nekoliko američkih kompanija u SAD, kao što su "Ford" i "Tojota", jer su demonstranti blokirali most Ambasador koji spaja Vindzor i Detroit, čime je onemogućen ulazak vozila u Kanadu. Saobraćaj ka SAD i dalje se odvija.

КАТАНАЦ НА ФОРД И ТОЈОТУ: Протест камионџија у Канади зауставио проток робе са САД

Foto Tanjug/AP

Posle blokade kanadskog parlamenta u Otavi, demonstranti su ostali na ulicama, a sada je "konvoj slobode" stigao i do mosta Ambasador preko koga se obavlja 25 odsto ukupne trgovine između dve zemlje, pa su kanadske vlasti zabrinute. Kompanija "Ford" saopštila je da zbog nedostatka delova fabrika motora u Vindzoru mora biti zatvorena. I "Dženeral Motors" otkazao je rad druge smene u fabrici. "Tojota" će zbog nestašice delova zaustaviti proizvodnju do kraja nedelje.

Istovremeno, kanadski premijer Džastin Trudo je izmešten na sigurnu lokaciju jer je policija procenila da mu je ugrožena bezbednost. On je poručio da neće odstupiti od svoje odluke, što znači da pravila o vakcinaciji i karantinu ostaju na snazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Evo šta je američka teniserka uradila kada se Ruskinja povredila (VIDEO)