LAVROV ISPOSTAVIO ZAHTEVE GUTEREŠU: Nebenzja otkrio - vrši se ogroman pritisak na Ruse

Novosti online

09. 02. 2022. u 10:25 >> 11:54

NEKI zaposleni u ruskim diplomatskim predstavništvima ne mogu da napuste teritoriju Sjedinjenih Američkih Država, rekao je stalni predstavnik pri UN Vasilij Nebenzja.

ЛАВРОВ ИСПОСТАВИО ЗАХТЕВЕ ГУТЕРЕШУ: Небензја открио - врши се огроман притисак на Русе

Foto AP

- Stalno predstavništvo Rusije pri UN oseća pritisak. Imamo ozbiljne probleme sa vizom, u vezi sa njihovim produženje za službenike koji zbog isteka vize ne mogu da napuste zemlju, čak ni iz humanitarnih razloga. Uslovno govoreći, smrt bliskih rođaka. Ako čovek odlazi na sahranu, on ne može da se vrati jer nije dobio vizu - rekao je Nebenzja televiziji "Rusija 24".

Prema rečima predstavnika Ministarstva inostranih poslova, stalno predstavništvo pokušava direktno da kontaktira sa američkom misijom i reši neka pitanja, ali se to ne može nazvati sistemskim rešavanjem viznih problema.

- Nedavno sam bio kod generalnog sekretara UN i predao mu pismo ministra (Sergeja Lavrova) u kojem su nabrojani ti problemi i traži se od generalnog sekretara (Antonija Gutereša) da pokrene arbitražni postupak u skladu sa relevantnom tačkom sporazuma sa državom-domaćinom kako bi se ispitale radnje države koja je dužna da obezbedi uslove za rad misije pri UN - rekao je Nebenzja.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: KRIZA KOJA BRINE CEO SVET - Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave