NEMCI RAZBESNELI MOSKVU: Zaharova poručuje - "Danas ćemo objaviti recipročne mere!"

Novosti onlajn

03. 02. 2022. u 13:51

ZABRANA emitovanja RT DE u Nemačkoj nije ništa drugo do napad na slobodu govora, ocenio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Moskva će danas objaviti recipročne mere, najavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

НЕМЦИ РАЗБЕСНЕЛИ МОСКВУ: Захарова поручује - Данас ћемо објавити реципрочне мере!

Foto: Jutjub/Ruptly/Depositphotos

- Možemo samo da žalimo zbog toga. Situacija je očigledna: međunarodnom mediju zabranjeno je emitovanje programa u Nemačkoj - rekao je Peskov na redovnom brifingu za novinare.

Podsetimo, ranije je komisija za registraciju i nadzor nemačkog medijskog regulatora MABB zabranila emitovanje televizije RT DE u zemlji zbog nedostatka dozvole.

Pored satelitskog emitovanja, regulator je takođe zatražio da se prekine emitovanje programa na portalu, putem mobilnih aplikacija i smart TV aplikacija RT njuz.

Istovremeno, nemačka strana smatra da televizija ne može da traži izdavanje drugih dozvola koje su na snazi u EU.

S tim u vezi, glavna urednica novinske agencije „Sputnjik“, medijske grupe „Rusija sevodnja“ i televizije „RT“ Margarita Simonjan izjavila je da televizija RT DE neće prestati sa emitovanjem, uprkos zabrani nemačkog medijskog regulatora „MABB“.

- Kompanija ('RT DE Prodakšns') pravi nekoliko programa za televiziju RT DE koja emituje program iz Moskve i koja ima sva prava za emitovanje u Nemačkoj i 32 druge evropske zemlje. To je potpuna besmislica. Nećemo prestati sa emitovanjem. To je kao kad bi 'Roskomnadzor' (Služba za nadzor u oblasti komunikacija, medija i informacionih tehnologija Rusije) zabranio 'Dojče vele' emitovanje na njihovom sajtu. Uzgred rečeno, vredi probati - napisala je Simonjanova na Telegramu.

BONUS VIDEO:

KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić