SEVERNA KOREJA ĆE PREISPITATI MORATORIJUM NA NUKLEARNO ORUŽJE: Žele da pojačaju odbranu od SAD

Tanjug

20. 01. 2022. u 10:02

SEVERNA Koreja će pojačati svoju odbranu od Sjedinjenih Američkih Država i razmotriti moratorijum na nuklearno oružje i rakete dugog dometa, objavila je danas severnokorejska novinska agencija KCNA.

СЕВЕРНА КОРЕЈА ЋЕ ПРЕИСПИТАТИ МОРАТОРИЈУМ НА НУКЛЕАРНО ОРУЖЈЕ: Желе да појачају одбрану од САД

Foto AP

Severnokorejski lider Kim DŽong Un sazvao je sastanak politbiroa vladajuće Radničke partije da bi razgovarao o “važnim političkim pitanjima”, ali i o kontramerama protiv "neprijateljske” politike SAD, saopštila je agencija KCNA.


Politbiro je naredio preispitivanje mera u cilju ponovne izgradnje poverenja i “brzo razmatranje pitanja ponovnog pokretanja svih privremeno obustavljenih aktivnosti”, istovremeno pozivajući na “jačanje fizičkih sredstava“, saopštila je KCNA.

- Trebalo bi da se detaljnije pripremimo za dugoročnu konfrontaciju sa američkim imperijalistima - zaključio je politbiro.

Upozorenje Severne Koreje usledilo je samo nekoliko sati pre nego što će Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija, na zahtev SAD i još nekih zemalja, održati sastanak iza zatvorenih vrata na kojem će se razgovarati o nedavnim raketnim testovima Severne Koreje.

BONUS VIDEO:

PINK PANTERI UHAPŠENI U ATINI: Pala i dva Srbina zbog pljačke prodavnice skupocene odeće

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

PEKING SE VRAĆA U NORMALU: Od sutra blaže mere u tri gradske četvrti