HAOS U TURSKOJ: Država naglo podigla cene struje, nekima i za 100%

Novosti online

01. 01. 2022. u 20:58

TURSKA je upravo naglo podigla cene električne energije za 50-100% za domaćinstva i kompanije i ponovo povećala mesečne račune za prirodni gas.

ХАОС У ТУРСКОЈ: Држава нагло подигла цене струје, некима и за 100%

Foto: Profimedia/Ilustracija

To je dodatno opteretilo ekonomiju koja se suočava sa rastućom inflacijom.

Regulatorna uprava za energetsko tržište saopštila je da su cene električne energije povećane za oko 50 odsto za domaćinstva sa nižom potražnjom za 2022, dok su povećane za više od 100 odsto za komercijalne korisnike velike potražnje, piše Rojters.

Cene prirodnog gasa su u januaru skočile za 25% za stambenu i 50% za industrijsku upotrebu, saopštio je nacionalni distributer BOTAS. Takođe, poskupljenje od 15% bilo je i za industrijsku upotrebu za proizvodnju električne energije.

Godišnja inflacija u Turskoj skočila je iznad 21% u novembru i očekuje se da će podaci pokazati da je premašila 30% u decembru, a sve nakon pada valute u poslednjih nekoliko meseci izazvanog nizom smanjenja referentne kamatne stope.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (1)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima