ŠPANIJA NE UVODI NOVE MERE: Predloženo skraćenje izolacije za zaražene omikronom

Tanjug

29. 12. 2021. u 18:57

ŠPANSKI premijer Pedro Sančez odbacio je danas mogućnost skorijeg uvođenja restriktivnih kovid mera kao odgovor na širenje omikron soja.

ШПАНИЈА НЕ УВОДИ НОВЕ МЕРЕ: Предложено скраћење изолације за заражене омикроном

Foto Tanjug/AP

Sančez je izjavio da zvanični podaci pokazuju da, iako se omikron širi brže, generalno izaziva blaže simptome, i zbog toga nije veliki pritisak na zdravstveni sistem kao kod prethodnih sojeva, preneo je AP.

On je, takođe, naglasio da je vakcinisano više od 80 odsto stanovništva.

- Jasno je da je situacija drastično drugačija. U boljoj smo poziciji i mnogo spremniji da se suočimo sa omikronom - naveo je on.

Premijer Španije potvrdio je da će eksperti i zdravstvene vlasti predložiti skraćenje obavezne izolacije za one koji su zaraženi omikronom, ali nemaju nikakve simptome.

Vlada u Madridu razmatra da smanji izolaciju sa sadašnjih 10 dana na pet dana za osobe obolele od kovida, kao što su to već uradile SAD i Grčka, ukoliko se posle pet dana ispostavi da je osoba negativna na kovid testu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

(UŽIVO) PORAZ ZAPADA I NJIHOVIH UCENA: Usvojena sramna Rezolucija - u zbiru više glasova protiv i uzdržanih nego za