NAJVEĆE ZAKLJUČAVANJE U KINI JOŠ OD VUHANA: Izolovane desetine miliona ljudi zbog porasta broja slučajeva virusa korona

D. D. S.

28. 12. 2021. u 12:40

KINA je uvela zaključavanja zbog korona virusa u oblasti Janan, u kojoj živi više desetina miliona stanovnika, a udaljena je oko 300 kilometara od grada Sijana gde su već uvedene stroge mere izolacije.

НАЈВЕЋЕ ЗАКЉУЧАВАЊЕ У КИНИ ЈОШ ОД ВУХАНА: Изоловане десетине милиона људи због пораста броја случајева вируса корона

Foto: Tanjug

U Oblasti Janan stanovnici su dobili naredbu da ostanu u kućama, a firme da se zatvore, dok se zemlja suočava sa rekordnim brojem novozaraženih kovidom-19 uoči Zimskih olimpijskih igara u Pekingu.

U Kini je prijavljeno 209 novozaraženih od kovida-19 u prethodnom danu, što je najveći broj u jednom danu za 21 mesec.

Zaključavanje je najveće u Kini od Vuhana, kada je svet početkom 2020. godine otkrio novi smrtonosni virus. Kineske vlasti od prošle godine primenjuju strategiju "nula kovida" sa zadatkom da se maksimalno ograniči pojava novih slučajeva zaraze.

Kako se približavaju Zimske olimpijske igre, od 4. do 20. februara 2022, Kina je udvostručila nadzor i donosi drastične mere čim se pojavi neko žarište zaraze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi