GRČKA RAMPA ZA SLAVLJE NA ULICAMA: U nastojanju da se suzbije širenje omikron soja virusa korona

I.S.

23. 12. 2021. u 15:30

JAVNE proslave povodom Božića i Nove godine zabranjene su u Grčkoj, a zvanična Atina naredila je da se maske obavezno nose i na otvorenom da bi se suzbilo širenje omikron soja. Ovo je danas potvrdio grčki ministar zdravlja Tanos Plevris.

ГРЧКА РАМПА ЗА СЛАВЉЕ НА УЛИЦАМА: У настојању да се сузбије ширење омикрон соја вируса корона

Foto Shutterstock

Mere će biti na snazi od sutra ujutru, a građani će morati da nose dve maske ili maske koje pružaju visoku zaštitu u javnom prevozu i u supermarketima. Istovremeno, strani posetioci se "snažno ohrabruju" da urade dva PCR testa nekoliko dana po dolasku.

Ministar zdravlja je poručio da se u novoj godini očekuju dodatne mere, uglavnom na zabavnim i sportskim događajima, kako bi se izbegao novi lokdaun.

- Stalno pratimo slučajeve kako bismo videli da li posle delta varijante postoji širenje omikrona - izjavio je Plevris na konferenciji za novinare.

Grčka je prijavila samo nekoliko desetina slučajeva omikrona od početka meseca. Grčke vlasti su juče prijavile 5.641 novu infekciju i 69 povezanih smrtnih slučajeva, čime je ukupan broj infekcija od početka pandemije porastao na 1.049.936, a broj umrlih na 20.126.

Sa populacijom od 11 miliona ljudi, Grčka je do sada dala više od 7,3 miliona prvih doza vakcina, a oko 65,7 odsto Grka je potpuno vakcinisano.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)