RUSIJA ĆE DELOVATI KAO POSREDNIK: Putin - Budućnost Donbasa odrediće njegovi stanovnici

Novosti online

23. 12. 2021. u 12:48

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin održava veliku godišnju konferenciju za novinare na kojoj sumira rezultate rada u protekloj godini.

РУСИЈА ЋЕ ДЕЛОВАТИ КАО ПОСРЕДНИК: Путин - Будућност Донбаса одредиће његови становници

FOTO: Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Na pitanje o pregovorima sa Bajdenom i kako se može dati naređenje ruskom vojniku da puca u Ukrajinca, Putin je istakao da se odgovornost nalazi i na politici Ukrajine.

- Pitajte političko rukovodstvo Ukrajine: kako oni svakodnevno naređuju da se puca -  odgovorio je Putin.

Kako je naveo, budućnost Donbasa moraju odrediti stanovnici regiona, drugačije ne može biti. A Rusija će delovati kao posrednik.

On je objasnio da je prema Minskim sporazumima Rusija posrednik, a oni pokušavaju da je učine stranom u sukobu. Moskva ovim nije zadovoljna, dodao je predsednik.

Minski sporazumi su jedina moguća opcija za rešavanje sukoba u Donbasu, ali Ukrajina ne želi da ih poštuje, podsetio je Putin.

- U Minskim sporazumima piše da je neophodno promeniti ustav – održati izbore, proglasiti amnestiju. Umesto izbora – vojna uprava, umesto amnestije – lustracija, umesto političke nagodbe – uvode se trupe. Gde su promene ustava? Istovremeno, u Minsku piše da oni moraju biti usaglašeni sa predstavnicima LNR i DNR. Oni (kijevski režim) odbijaju da razgovaraju sa predstavnicima Donbasa, iako su sami insistirali na njihovim potpisima ispod dokumenata - podsetio je Putin.

- Rusija želi da gradi dobrosusedske odnose sa Ukrajinom po svaku cenu. Ali kako možete izgraditi odnose sa današnjim rukovodstvom, šta oni danas rade? Praktično je nemoguće. Ali spremni smo da radimo sa onim snagama koje bi želele da grade odnose sa Rusijom na dobrosusedski način - zaključio je Putin.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost