STOP ZA OKUPATORE: Sirijska vojska zaustavila američki konvoj

Novosti online

18. 12. 2021. u 22:32

VOJNICI Sirijske arapske armije (SAA) presreli su još jedan konvoj koalicije predvođene SAD u severoistočnom regionu Sirije.

СТОП ЗА ОКУПАТОРЕ: Сиријска војска зауставила амерички конвој

Foto: EPA/Tviter

Konvoj, koji se sastojao od pet oklopnih vozila, pokušao je da prođe kroz grad Tel Tamr na severu Hasake kada su ga presreli vojnici SAA. Vojnici su blokirali put i naterali konvoj da se povuče.

Sirijska arapska novinska agencija (SANA), vođena statistikom, objavila je fotografije incidenta, koji je bio peti po redu koji se dogodio u severnoj oblasti Hasake ove nedelje.

Dana 14. decembra, vojnici SAA presreli su konvoj koalicije predvođene SAD na kontrolnom punktu Tel al-Dahab. Pristalice vlade presrele su 16. decembra još jedan konvoj u blizini grada Al-Damkija. Dana 17. decembra, vojnici i pristalice vlade presreli su još dva konvoja u blizini sela Tel al-Dahab i Salihija.

SAA i pristalice vlade očigledno pokušavaju da ograniče kretanje koalicionih snaga predvođenih SAD u severnom delu Hasake. Posle turske invazije na severoistok Sirije 2018, koalicija predvođena SAD povukla je svoje snage iz Alepa i Rake. Sada je koalicija prisutna samo u Deir ez Zoru i Hasaki gde njene snage drže sva glavna naftna i gasna polja.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku