PROTIVNIČKI RADARI TEŽE ĆE GA OTKRIVATI: Ruski dron S-70 “Ohotnik” - lovac koji leti sam, ili sa avionima (VIDEO)

Branko VLAHOVIĆ, dopisnik “Večernjih novosti” - MOSKVA

14. 12. 2021. u 19:27

NOVI ruski udarni dron S-70 “Ohotnik” koji je napravio projektni biro “Suhoj-a” gotov je za najkompleksnija ispitivanja i prvi let.

ПРОТИВНИЧКИ РАДАРИ ТЕЖЕ ЋЕ ГА ОТКРИВАТИ: Руски дрон С-70 “Охотник” - ловац који лети сам, или са авионима (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

U fabrici aviona “Čkalov” u Novosibirsku drugi primerak te moderne bespilotne letilice pokazan je u utorak zameniku ministra odbrane Alekseju Krivoručku. General Krivoručko je izjavio da novi udarni dron ima montiranu kompletnu potrebnu opremu i spreman je za probne letove.

Dron je napravljen po aerodinamičkom modelu “letećeg krila”, dugačak je 14 metara, a razmer krila mu je 9 metara.

Ministar odbrane Sergej Šojgu je već najavio da bi bespilotnik trebalo da prođe sve provere kako bi se 2022. zaključio veliki dugoročni ugovor o njegovoj kupovini.

Na primeru drona “Ohotnik” što u prevodu znači lovac, smanjena je njegova vidljivost, tako da će ga protivnički radari teže otkrivati.

- “Ohotnik” je sposoban da rešava postavljene zadatke samostalno, ali i u grupi, sa avionima kojima upravljaju piloti. U njemu su iskorišćene najnaprednije tehnologije koje ima ruski vojno-industrijski kompleks - kazao je zamenik ministra odbrane Krivoručko.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MEDVEDEV PORUČIO ZAPADU: Još niko nije ubrao letinu preko interneta, sankcije su bezvredne kad je reč o energentima i hrani