DRASTIČAN SKOK NOVOZARAŽENIH U ITALIJI: Osam hiljada više novozaraženih u odnosu na juče

M.Ostojić, od stalnog dopisnika, Rim

10. 12. 2021. u 19:19

VEČERAS objavljeni podaci o uvećanju broja zaraženihu Italiji na dnevnom nivou zaista su šokantni. Registrovano je 20.497 novozaraženih, naspram jučerašnjeg broja od 12.572, a najtužnije je od svega drastično uvećanje broja preminulih, danas 118 naspram jučerašnjeg od 79.

ДРАСТИЧАН СКОК НОВОЗАРАЖЕНИХ У ИТАЛИЈИ: Осам хиљада више новозаражених у односу на јуче

Foto:EPA

Tako visok broj zaraženih videli smo još 3 aprila ove godine, a u povodu takvog skoka oglasio se direktor Infektivne klinike u Đenovi dr Mateo Baseti koji alarmira zbg antivaksera koji prave haos u stanicama hitne pomoći i na intenzivnoj terapiji, svedočeći da je samo danas u poslednjim satima stiglo u njegovu kliniku 10 osoba, svi nevakcinisani, a prevezeni su u teškom stanju i nalaze se na intenzivnoj terapiji.

Dr Baseti objašnjava koliko je ludilo sveta koji ne shvata da je sadašnji dominantni Delta soj veoma težak i opasan za nevakcinisane, posebno za osobe između 50 i 60 godina koje stignu u bolnicu u veoma teškom stanju jer do poslednjeg trenutka ne veruju da postoji virus i stignu u zapravo razarajućem stanju, „sada sam video snimak pluća čoveka koji nema deo pluća koja dišu“.

Dr Baseti objašnjava da se nalazimo usred četvrtog talasa Kovida-19, da je na hitne pomoći prava navala, „posle 2 godine nastavljamo da smeštamo ljude koji ne veruju da postoji virus“ i pita se je li ovo „zemlja normalnih ljudi“, jer Delta soj je takav da samo jedan pozitivan zarazi u proseku 8 osoba oko sebe.

Taj isti dr inače već duže vreme živi i dolazi na posao sa dodeljenim ličnim obezbeđenjem zbog brojnih pretnji antivaksera jer se pojavljuje na televiziji i objašnjava koliko je bitno vakcinisati se. I ostaje pitanje da li ovako visok broj zaraženih i preminulih predstavlja vrh četvrtog talasa ili se očekuje uvećavanje broja oko božićnih praznika?

BONUS VIDEO: NEREDI U NEMAČKOJ: Sukob policije i pripadnika "Antife"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)