STIŽU JOŠ TRI DIVIZIONA „PANCIR-S“: Ruski general - PVO će biti još snažniji (VIDEO)

Novosti online

10. 12. 2021. u 13:43

VAZDUŠNO-kosmičke snage Rusije će do kraja godine dobiti još tri diviziona kompleta PVO sistema „Pancir-S“, saopštio je zamenik vrhovnog komandanta Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije general-pukovnik Andrej Demin.

СТИЖУ ЈОШ ТРИ ДИВИЗИОНА „ПАНЦИР-С“: Руски генерал - ПВО ће бити још снажнији (ВИДЕО)

Foto: EPA

- Ove godine su vojsci isporučena dva kompleta PVO sistema S-400 i prvi protivavionski raketni sistemi S-350 sa uvećanim borbenim mogućnostima, kao i više od 600 protivavionskih raketa različitog tipa - rekao je on.

Demin je primetio da je tokom godine opremanje radio-inženjerskih jedinica vojske dopunjeno sa 20 primeraka naoružanja koji mogu da otkriju sve moguće vidove neprijateljskih objekata. General tvrdi da novo naoružanje može da prati hipersonične objekte i objekte koji su napravljeni po „stelt“ tehnologiji.

Radarski kompleksi i stanice mogu u isto vreme da zabeleže više od 200 vazdušnih objekata različite klase, kao što su helikopteri, avioni, rakete i dronovi.

- Najnoviji kompleksi, koji nemaju svoje analoge u inostranstvu, su radarski kompleksi ‘Nebo’, radarske stanice srednjih i velikih visina ‘Gama-DM’, radari za male visine ‘Podlet-M’ i ‘Kasta-VM’. Pored toga, stalno je u toku razvoj novih sistema - pojasnio je Demin u intervjuu listu „Nezavisni vojni pregled“.

Ranije su američki mediji PVO sistem „Pancir-S1“ uključili u spisak najmoćnijeg naoružanja ruske vojske. Svaki PVO sistem opremljen je sa 12 projektila. Pored raketnog naoružanja ima i dva dvocevna protivavionska topa 2A38M kalibra 30 milimetara koja mogu da pogode „vazdušne i kopnene ciljeve u zoni u dometu do četiri kilometra, a po visini do tri kilometra“.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove