ROJ STRANIH LETELICA OKO RUSKIH GRANICA: Lovci ispratili pet aviona SAD i Francuske (VIDEO)

Novosti onlajn

09. 12. 2021. u 21:18

RUSKI lovci su ispratili iznad Crnog mora vojne avione SAD i Francuske koji su pokušali da se približe granici Rusije, saopštili su u Nacionalnom centru za upravljanje odbranom Ministarstva odbrane Rusije.

РОЈ СТРАНИХ ЛЕТЕЛИЦА ОКО РУСКИХ ГРАНИЦА: Ловци испратили пет авиона САД и Француске (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Jutjub/Telekanal Zvezda

Ruski radari su tokom današnjeg dana primetili iznad neutralnih voda Crnog mora vazdušne ciljeve kako se približavaju državnoj granici Rusije.

- U cilju identifikovanja vazdušnog cilja i sprečavanja narušavanja ruske granice podignuta su tri lovac Su-27 iz sastava dežurnih snaga PVO Južnog vojnog okruga - navodi se u izveštaju.

Pojašnjeno je da su bili u pitanju taktički lovci „Miraž-200“ i „Rafal“ Ratnog vazduhoplovstva Francuske, izviđački avion CL-600 „Artemis“ kopnene vojske SAD, strateški izviđački avion RC-135 Ratnog vazduhoplovstva SAD, kao i avion KS-135 Ratnog vazduhoplovstva Francuske i ispratili ih iznad Crnog mora.

Nakon što su se strani vojni avioni okrenuli od ruske granice, ruski lovci su se vratili u bazu. Sprečeno je narušavanje ruske državne granice.

Letovi ruskih lovaca Su-27 realizovani su strogo u skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora iznad neutralnih voda bez presecanja vazdušnih trasa i opasnog približavanja stranim avionima.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio