UKRAJINSKA VOJSKA ĆE ODOLETI SVAKOM NEPRIJATELJU: Zapaljive izjave Zelenskog, stigao odgovor sa Krima

Novosti online

06. 12. 2021. u 13:47

PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski čestitao je Dan Oružanih snaga zemlje i istakao da je ukrajinska vojska visoko organizovana vojna struktura sposobna da odoli svim osvajačkim planovima neprijatelja.

УКРАЈИНСКА ВОЈСКА ЋЕ ОДОЛЕТИ СВАКОМ НЕПРИЈАТЕЉУ: Запаљиве изјаве Зеленског, стигао одговор са Крима

Foto: Predsednička administracija Ukrajine

- Ukrajina danas slavi 30. godišnjicu stvaranja nacionalnih oružanih snaga... Ujedinjujući najbolje nacionalne vojne tradicije nastale u teškim, krvavim ratovima i oružanim sukobima prošlosti, ukrajinska vojska je tokom svoje novije istorije prošla težak put ka formiranju sposobne i visoko organizovane vojne strukture, sigurne u svoju snagu i sposobne da odoli svim osvajačkim planovima neprijatelja - naveo je Zelenski u čestitki objavljenoj na sajtu kabineta predsednika.

Predsednik je u ime ukrajinskog naroda zahvalio vojnicima na nesebičnoj službi, nepokolebljivosti i junaštvu u odbrani teritorijalnog integriteta Ukrajine.

- Uveren sam da će oružane snage Ukrajine nastaviti da pouzdano štite slobodu i nezavisnost naše države - dodao je Zelenski.

Hvalisanje Zelenskog o snazi ukrajinske vojske

Komentarišući izjavu ukrajinskog predsednika, krimski politički ekspert i poslanik Državne dume Ruslan Balbek smatra da je hvalisanje "politički princip" Zelenskog.

- Čovek je za tri godine obećao više nego svi njegovi prethodnici za 10 godina: podići će ekonomiju i razbiti rusku vojsku, a do nove godine će obećati i nove teritorije. Vladimiru Zelenskom se jednostavno sviđa da se oseća velikim, makar na ekranu, pa zato i obećava na sve strane i daje izjave u koje ni sam ne veruje. Nije bez razloga generalni sekretar NATO-a jasno rekao: u slučaju sukoba neka Ukrajina ne računa na pomoć NATO-a – ovo je najbolja potvrda globalnog sloma kijevskog režima u slučaju sukoba sa Rusijom - rekao je Balbek.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024