ZBOG OVOG RUSKOG ORUŽJA AMERIKANCI NE SPAVAJU: Nova klasa naoružanja adut u Putinovim rukama

Novosti online

04. 12. 2021. u 20:25

RUSKI nuklearni podvodni dron adut je u rukama ruskog predsednika Vladimira Putina u odnosu na Amerikance, piše portal „19fortyfive“.

ЗБОГ ОВОГ РУСКОГ ОРУЖЈА АМЕРИКАНЦИ НЕ СПАВАЈУ: Нова класа наоружања адут у Путиновим рукама

Foto printskrin Youtube/news24 plus

Kako se navodi u članku čiji je autor vojni ekspert i oficir u ostavci Brent Istvud, Sjedinjenim Državama će biti teško da klasifikuju taj aparat i krstareći raketu sa nuklearnim motorom na sledećim pregovorima o strateškoj stabilnosti.

-To je nova klasa naoružanja. On (Posejdon) verovatno ne da mira američkim ekspertima za kontrolu naoružanja, navodi autor.

Prema njegovom mišljenju, ovaj podvodni dron obezbeđuje Putunu polugu pritiska na Amerikance po pitanju protivraketne odbrane koju NATO postavlja u Istočnoj Evropi.

„Posejdon“ je podvodni robotizovani aparat sa nuklearnim motorom koji je ruski predsednik prvi put predstavio tokom obraćanja Federalnoj skupštini 2018. godine.

Prema njegovim rečima, takvi bespilotni aparati mogu biti naoružani kako konvencionalnom, tako i nuklearnom municijom što im omogućava da neutrališu čitav spektar ciljeva, uključujući i grupe aviona, infrastrukturu i drugo.

Krajem jula u Ženevi je održana runda rusko-američkog dijaloga o strateškoj stabilnosti.

Ruska strana nije isključila mogućnost da u budućnosti sa Amerikancima diskutuje i o „Posejdonu“ ali samo pod uslovom da ti pregovori obuhvate i zabrinutost Rusije zbog američkog naoružanja.

Kao gest dobre volje Moskva je uvrstila hiperzvučne rakete „Avangard“ u oblast obuhvaćenu Sporazumom START.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEMAČKA NEZADOVOLJNA: Berbok - Ne možemo da prihvatimo da Kina uspostavlja bliže odnose sa Rusijom