PROFESOR ŠTITIO PEDOFILIJU: Univerzitet u Virdžiniji dao otkaz transrodnom predavaču

D. D. S.

25. 11. 2021. u 18:41

AMERIČKI univerzitetski profesor transrodnog opredeljenja čije je istraživanje o pedofiliji izazvalo burne kontroverze, uključujući pretnje nasiljem i optužbe da je branio zlostavljanje dece, treba da podnese ostavku. Univerzitet Old Dominion u Virdžiniji saopštio je da će profesor sociologije Alin Voker podneti ostavku, a da će do tada ostati na odsustvu.

ПРОФЕСОР ШТИТИО ПЕДОФИЛИЈУ: Универзитет у Вирџинији дао отказ трансродном предавачу

Foto: Depositphotos

Profesor insistira da je javnost pogrešno protumačila njegovo istraživanje, delom na osnovu njegovog "trans identiteta".

Upućene su brojne pretnje i njemu i univerzitetu. Voker je pokrenuo veliki javni skandal ranije ove godine pošto je objavio knjigu "Duga, mračna senka." Delovi rada razlikuju predatore i decu seksualne prestupnike od takozvanih "maloletnih osoba" koje ne postupajte prema "urođenim seksualnim sklonostima".

Iako je Voker pokrenuo pravu armiju kritičara na mrežama, neki kolege akademici su stali u njihovu odbranu, sa više od 70 istraživača i profesora koji su potpisali zajedničko pismo u znak podrške njegovom radu. Peticija za vraćanje profesora na posao takođe je pokrenuta na internetu ranije ovog meseca, sakupivši do sada 2.500 potpisa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)