UPOZORENJE AMERIČKIH OBAVEŠTAJACA: Ruska invazija na Ukrajinu zavisi od „hladnoće“

Novosti online

21. 11. 2021. u 13:03

AMERIČKI obaveštajci upozorili su evropske saveznike na mogućnost ruskog „napada“ na Ukrajinu u zavisnosti od početka hladnog vremena, prenosi televizija „Si-Bi-Es njuz“.

УПОЗОРЕЊЕ АМЕРИЧКИХ ОБАВЕШТАЈАЦА: Руска инвазија на Украјину зависи од „хладноће“

Foto: Printskrin Youtube

-Invazija zavisi od vremenskih uslova, ali bi do nje moglo da dođe u roku od nekoliko nedelja, ukoliko ne dođe do zapadne intervencije, navodi televizija, pozivajući se na američke zvaničnike.

S tim u vezi, televizija dodaje da se verovatnoća „invazije“ navodno povećava „kako vreme postaje hladnije“.

Prema jučerašnjem pisanju američkog lista „Njujork tajms“, predstavnici američkih obaveštajnih službi upozorili su saveznike SAD da je ostalo malo vremena da se stane na put eventualnoj „ofanzivi“ Rusije na Ukrajinu.

Foto: Telekanal «Zvezda» printskrin

Ranije je komandant vojske za specijalne operacije Oružanih snaga Ukrajine Grigorij Galan izjavio da je u Ukrajini potrebno da svaka oblast bude spremna za „invaziju Rusije“.

S tim u vezi, prvi zamenik predsedavajućeg Odbora za međunarodne poslove Saveta Federacije Rusije Vladimir Džabarov naglasio je da Rusija ne planira nikoga da napada, kao i da sama Ukrajina pod uticajem NATO-a, i pre svega SAD, može da isprovocira vojni konflikt sa Moskvom.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (7)

IRAN NEĆE ODGOVORITI: Okončani drektni međusobni sukobi Irana i Izraela