AMERIKANCI STREPE ZBOG RUSKIH "VAGNEROVACA": Prekaljeni borci stižu u još jednu afričku zemlju?

Novosti online

20. 11. 2021. u 20:01

AMERIČKI državni sekretar Entoni Blinken upozorio je danas rusku kompaniju za koju kaže da ima veze sa Kremljom da se ne meša u napore usmerene na obnavljanje demokratije u zapadnoafričkoj državi Maliju.

АМЕРИКАНЦИ СТРЕПЕ ЗБОГ РУСКИХ ВАГНЕРОВАЦА: Прекаљени борци стижу у још једну афричку земљу?

Foto: Depositphotos

Blinken je rekao da bi bilo žalosno da Vagner grupa postane aktivna u Maliju, gde postoje planovi, koje podržava međunarodne zajednica, da se demokratski izabrana vlada dobije do aprila, preneo je AP.

- Bilo bi posebno žalosno ako bi se spoljni akteri angažovali u tome da stvari budu još teže i komplikovanije - rekao je Blinken, dodajući da posebno govori o Vagner grupi, koja je, kako tvrdi, rasporedila plaćenike u Siriju, Centralnoafričku Republiku i Libiju, izazivajući protest Zapada i drugih.

Grupa Vagner, čiji je vlasnik, kako navodi AP, prisan prijatelj ruskog predsednika Vladimira Putina, zapadne vlade i eksperti UN optužuju za kršenje ljudskih prava u Centralnoafričkoj Republici i umešanost u sukob u Libiji.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da kompanija ima legitimno pravo da bude u Maliju, jer ju je pozvala prelazna vlada i istakao da ruska vlada nije umešana.

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!