POLjSKA planira da kupi od Amerike napredne protivradarske navođene rakete AARGM – "ubice" sistema PRO u koje spadaju, između ostalih, i ruski sistemi S-400 "Trijumf", piše poljski list "Difens24".

Sparta

19.11.2021. 14:12

Pa za takve i mnogo druge opasnije rakete koje bi napadale moćne Ruske sisteme , Rusi imaju mnogo sredstava za obaranje istih: npr: TOR M2 ( Snajper ubica svega sto leti - MALI MONSTRUM )!! BUK M2 - BUK M3 VIKING , PANCIR S1/ S1M/ SM//- S 350 VITEZ , i mnogi drugi sistemi kratkog i srednjeg dometa !! Naravno, S 400 ima takodje rakete srednjeg dometa za obaranje takvih raketa ( da ne trosi rakete dugog dometa !! Njih ce ispaliti na te avione koji su napali S 400 itd itd )!! Znači, od toga nema ništa !!! Ameri ce im dzaba uzeti ogromnu lovu !!

Republikanac

19.11.2021. 15:39

Ameri im uvaljuju najskuplje oruzje koje nece nikada upotrijebiti, posto ih Rusija nece nikada prva napasti, ako ih Ameri ne gurnu protiv Rusije, pa Rusija odgovori.

ChuChu

19.11.2021. 18:25

Poljaci najbolje znaju kakvi su Rusi kao gospodari i naravno da sebi ni po koju cenu neće dozvoliti da opet dođu...radije će svi izginuti... Nažalost kod nas Rusi nisu bili i zato mi i jesmo jedini rusoljubci i prizivamo ih jer da su bili Srbi bi bili davno u EU i NATO.... Najveća Titova greška je bila što je Staljinu rekao ne...

Realan

20.11.2021. 06:42

Na osnovu letova izviđačkih aviona su odredili frekvenciju radarskog zračenja i to uneli u softver da raketa trazi tu frekvenciju. Ruski sistemi obično rade u pasivnom režimu, poput S-400 u Siriji. Ko iole se malo razume u elektroniku svestan je da postoje integralna kola koja su delioci frekvence i da na izlazu moze se dobiti totalno druga frekvencija. Broj kombinacija je ogroman i metoda za to, ne bi im bilo prvi put da protivradarske rakete pogađaju mikrotalasne peći. Trideset mikrotalasnih je manje od 3000€ a jedna protivradarska raketa može biti i preko 300000€ a ti probaj kao pilot da ne gađaš izvor zračenja iz vazduha kad ti se pojavi na radaru.