"LAVICA BALKANA" UHAPŠENA U ITALIJI! Albanka vrbovala devojčice, policija pronašla jezive snimke u telefonu

Novosti online

17. 11. 2021. u 11:57

DEVETNAESTOGODIŠNjA Albanka sa Kosova i Metohije uhapšena je u Milanu zbog sumnje da je pripadnica Islamske države, pišu italijanski mediji.

ЛАВИЦА БАЛКАНА УХАПШЕНА У ИТАЛИЈИ! Албанка врбовала девојчице, полиција пронашла језиве снимке у телефону

Foto: Profimedia/Ilustracija

Bleona Tafalari je radikalizovana kada je imala 16 godina, i bila je odani pristalica Islamske države, kao i članica organizacije "Lavovi Balkana" - ogranka ozloglašene terorističke grupe.

Italijanska policija je u njenom mobilnom telefonu pronašla hiljade fotografija i snimaka dekapitacija i scena terorističkih napada. Ona je prebačena u zatvor, i optužena je za udruživanje sa ciljem izvođenja terorističkih napada.

Kako piše "Il Fato Kvotidiano", policija je prvo pratila njenog muža, 21-godišnjeg Albanca i rođaka Kujtima Fejzulaja, teroriste koji je u novembru prošle godine izveo krvavi napad u Beču kada je ubio četiri osobe, pre nego što su ga likvidirale snage bezbednosti.

Istragom, koju je sproveo antiteroristički tim iz Milana u saradnji sa Evropolom, utvrđeno je da je Tafalari vrbovala devojke albanskog porekla, uključujući i maloletnice.

- Naći ću ti muža koji je kao lav, s kojim ćeš da umreš kao mučenica posle braka natopljenog krvlju nevernika - pisala je osumnjičena jednoj šesnaestogodišnjoj sagovornici na Telegramu.

Istražitelji su takođe pronašli snimke gde Bleona Tafalari nosi prsten sa simbolom Islamske države, a takođe se vidi na snimku sa još jednom mladom ženom, dok se u pozadini čuje "našid", ratna pesma koja poziva na rat protiv sirijske armije i predsednika Bašara al Asada.

BONUS VIDEO: KAKO PROVERITI RADNI STAŽ - Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove