„PITANJE JE DANA“: Amerika spremna da reaguje zbog sukoba u Etiopiji

Novosti onlajn

13. 11. 2021. u 08:30

SAD su spremne da brzo krenu sa novim sankcijama Etiopiji, ako se ne postigne napredak ka pregovaračkom procesu kojim bi se okončao sukob u toj zemlji, rekao je visoki zvaničnik Stejt departmenta.

„ПИТАЊЕ ЈЕ ДАНА“: Америка спремна да реагује због сукоба у Етиопији

Foto: Tanjug/AP Photo

 - Možemo da ih primenimo prilično brzo - rekao je Rojtersu američki zvaničnik, uz napomenu da je Vašington spreman da primeni nove sankcije i da će to biti pitanje dana i nedelja, a ne meseci.

Najmanje 16 lokalnih službenika Ujedinjenih nacija privedeno je u glavnom gradu Etiopije Adis Abebi, saopštile su u sredu UN.

Portparol vlade Etiopije tvrdi da su službenici UN pritvoreni zbog "učešća u teroru" tokom vanrednog stanja uvedenog zbog eskalacije ratnih sukoba u zemlji.

Prošle nedelje su snage Narodnooslobodilačkog fronta Tigraja (TPLF) zajedno sa drugim naoružanim i opozicionim grupama širom zemlje sklopile savez protiv premijera Abija Ahmeda, tražeći političke promene nakon godinu dana razornog rata, a ostavile su otvorenu mogućnost da se on smeni silom.

Savez osim TPLF uključuje i Oslobodilačku vojsku Oroma, koja se bori zajedno sa Tigrajskim snagama, i sedam drugih grupa.

Savezna vlada je godinu dana u ratu protiv boraca TPFL koji su proteklih meseci napredovali izvan svog regiona, naročito u području Amhare, a prošle nedelje je proglašeno vanredno stanje.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

RUSI NA TVITERU POSTAVILI VIDEO IZ SRBIJE: "Čuvar reda" u Kraljevu


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom