POSLE 20 MESECI: Kuba ponovo prima turiste, potrebne potvrde o vakcinaciji ili PCR test

Novosti online

13. 11. 2021. u 00:54

KUBA od 15. novembra, nakon 20 meseci primene različitih ograničenja zbog pandemije, ukida obavezno testiranje na korona virus za vakcinisane turiste, kao i obavezni karantin za sve posetioce, osim ako se ne zaraze kovidom na putovanju ka Kubi.

ПОСЛЕ 20 МЕСЕЦИ: Куба поново прима туристе, потребне потврде о вакцинацији или ПЦР тест

Foto: AP

Kako piše portal "Loneli Planet" uspešna kampanja vakcinacije kubanskim domaćim vakcinama i značajno smanjenje broja zaraženih kovidom omogućiće ponovo otvaranje aerodroma i nastavak komercijalnih letova od ponedeljka, što se poklapa sa turističkom sezonom u toj zemlji, koja traje od sredine novembra do kraja marta, piše poznati portal specijalizovan za putovanja.

Kada je reč o putnicima iz Srbije, prema podacima Ministarstva spoljnih poslova, oni mogu da posete Kubu, uz dokaz o vakcinaciji. Putnicima koji nemaju odgovarajuću potvrdu o vakcinaciji protiv kovida neophodan je negativan rezultat PCR testa, ne stariji od 72 sata pre putovanja, u ovlašćenoj laboratoriji zemlje porekla.

Deca mlađa od 12 godine su izuzeta od obaveze posedovanja potvrde o vakcinaciji i PCR testa.

- Prilikom ukrcavanja na let u mestu polaska, avio-kompanije će zahtevati od putnika da dostave potvrdu o vakcinaciji ili negativan PCR test - ističe se u obaveštenju ministarstva o uslovima za putovanje.

Dodaju da je potrebno popuniti i Izjavu o zdravstvenom stanju putnika, što je obaveza po dolasku na Kubu.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)