OKREĆETE SE OD NATO-A ZBOG SAVEZA S RUSIJOM: Američki mediji o politici Berlina

Novosti online

30. 10. 2021. u 17:55

NEMAČKA se pretvara u nominalnog člana NATO dajući prednost savezu sa Rusijom, a jedan od ključnih dokaza za to je i činjenica da troškovi za odbranu, uprkos obećanju Berlina, nisu dostigli dva odsto BDP koliko je propisano za zemlje-članice Alijanse, piše američki „Vašington Igzaminer“.

ОКРЕЋЕТЕ СЕ ОД НАТО-А ЗБОГ САВЕЗА С РУСИЈОМ: Амерички медији о политици Берлина

Foto AP

Pored toga, Nemačka je jedna od pet članica NATO koje troše manje od 20 odsto svog odbrambenog budžeta na kupovinu novog naoružanja, što nije u skladu sa glavnim ciljevima organizacije, navodi se u tekstu.

Kada je reč o Rusiji, autor članka podseća na Donbas gde, prema njegovom mišljenju, Moskva navodno deluje uz odobrenje Berlina.

Tu je i projekat „Severni tok 2“ zahvaljujući kojem je Nemačka obezbedila sebi snabdevanje gasom bez problema.

„Nemačka smiruje Rusiju, gurajući Ukrajinu u ledeni zimski pakao“, piše autor članka koji je uveren da će Olaf Šolc, najverovatnije novi kancelar, krenuti stopama Angele Merkel kada je reč o kursu zbližavanja sa Rusijom.

Rusija je, podsetimo, nebrojeno puta istakla da nije učesnik unutarukrajinskog sukoba, ali da neće skrštenih ruku gledati ako situacija u Donbasu počne dramatično da se pogoršava.

rs.sputniknews.com

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave