TRAMP POKREĆE SVOJU DRUŠTVENU MREŽU: Bivši američki predsednik formira platformu da se "odupre tiraniji tehnoloških giganata"

J.S.

21. 10. 2021. u 10:05

BIVŠI američki predsednik Donald Tramp lansiraće sopstvenu društvenu mrežu "TRUTH Social" koja će se, kaže, suprotstaviti Fejsbuku i Tviteru koje su mu zabranile pristup na njihovim platformama.

ТРАМП ПОКРЕЋЕ СВОЈУ ДРУШТВЕНУ МРЕЖУ: Бивши амерички председник формира платформу да се одупре тиранији технолошких гиганата

Foto: AP Photo/Tony Dejak

-Živimo u svetu u kome talibani imaju ogromnu prisutnost na Tviteru, dok je vaš omiljeni američki predsednik ućutkan. To je neprihvatljivo - navodi Tramp. - TMTG je osnovan sa misijom da svima da glas. Uzbuđen sam što ću uskoro početi da delim svoje misli na mreži i da se borim protiv ostalih.

Tviter, Fejsbuk i druge društvene mreže zabranile su Trampu pristup platformama pošto su stotine njegovih pristalica upale na američki Kapitol 6. januara.

Protesti su usledili nakon Trampovog govora u kome je lažno tvrdio da je njegov poraz na izborima u novembru bio posledica raširene prevare, što su opovrgli brojni sudovi.

- Sada će Fejsbuk i Tviter izgubiti još veće delove tržišta - rekao je Džejson Miler, bivši Trampov savetnik.     

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna