NAREĐENO MU? Ambasador Francuske u Belorusiji napustio zemlju

Tanjug

18. 10. 2021. u 00:48

AMBASADOR Francuske u Belorusiji Nikola de Lakost napustio je zemlju, saopštio je portparol francuske ambasade.

НАРЕЂЕНО МУ? Амбасадор Француске у Белорусији напустио земљу

Foto: Pixabay

- Da, ambasador Lakost je otišao. Sutra slede sva saopštenja - rekao je predstavnik francuske ambasade u Minsku, prenosi TASS.

On je dodao da je ambasador Francuske predao kopije svojih akreditiva ministru spoljnih poslova Belorusije Vladimiru Makeiju još u decembru 2020. godine, međutim, sve do sada ih nije predao predsedniku te zemlje Aleksandru Lukašenku, prenosi TASS.

Agencija Rojters prenosi da je za Frans pres iz ambasade Francuske u Minsku rečeno da je Lakostu naređeno da napusti Belorusiju i da je on to učinio. Rojters dodaje da zasada nema informacija o razlozima zbog kojih je Lakost proteran iz Belorusije, ali prenosi da su beloruski mediji izvestili da je i Minsk opozvao svog ambasadora iz Francuske Igora Fesenka.

Rojters takođe navodi da je francuska ambasada u Belorusiji na svom sajtu objavila da je Lakost u sredu ugostio predstavnike nedavno zabranjene nevladine organizacije ''Gavari pravdu'', među kojima je bio i jedan od osnivača te NVO Andrej Dmitrijev, jedan od kandidata na spornim predsedničkim izborima prošle godine. Britanska agencija navodi i da zasada nije bila u mogućnosti da dobije bilo kakva reagovanja iz ministarstava spoljnih poslova dve zemlje, niti iz ambasade Francuske u Belorusiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)