AMERIKANCIMA PUTIN KOST U GRLU: Ruski predsednik namerno kašljao tokom sastanka sa Trampom – „znao da se plaši mikroba“

Tanjug

29. 09. 2021. u 17:18

OKRUŽENjE bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa steklo je utisak da je predsednik Rusije Vladimir Putin navodno pokušao da zastraši svog američkog kolegu pre dve godine – kašljanjem.

АМЕРИКАНЦИМА ПУТИН КОСТ У ГРЛУ: Руски председник намерно кашљао током састанка са Трампом – „знао да се плаши микроба“

Foto: AP

Kako kažu, on se nekoliko puta namerno nakašljao na sastanku znajući da se Tramp plaši mikroba.

Reč je o sastanku Putina i Trampa 2019. godine u Japanu.

- Čini se da je Putin preterano kašljao tokom čitavog sastanka. Bivša savetnica američkog predsednika za Rusiju Fiona Hil je u razgovoru sa nekadašnjom Trampovom portparolkom Stefani Grišam iznela pretpostavku da je ruski predsednik time možda pokušavao da izazove Trampov poznati strah od mikroba, piše „Vašington post“, pozivajući se na knjigu Stefani Grišam.

S tim u vezi, portparol Kremlja Dmitrij Peskov nazvao je optužbe na račun Putin apsolutnom glupošću.

Knjiga bivše portparolke „Sada ću vam odgovoriti na pitanja: Šta sam videla u Trampovoj Beloj kući“, koja bi trebalo da izađe 5. oktobra, govori o njenom radu sa Trampom u Beloj kući, kao i o bivšoj prvoj dami Melaniji Tramp.

Međutim, Trampova portparolka Liz Harington ranije je izjavila ta knjiga „još jedan njen patetičan pokušaj da se obogati na račun moći predsednika i da proda laži o porodici Tramp", a samu Grišamovu je nazvala „gnevnom bivšom zaposlenom“.

Grišamova je bila na poziciji portparolke tokom Trampove predsedničke kampanje 2015. godine, a zatim je počela da radi u Beloj kući kao portparolka izabranog predsednika. Nešto kasnije je postala predstavnica Bele kuće i Melanije Tramp.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)