NEMA RAZGOVORA DOK NE UKINU OVE BEZUMNE SANKCIJE: Lukašenko o odnosima Belorusije i Zapada

Tanjug

12. 09. 2021. u 14:22

BELORUSKI predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da njegova zemlja neće razgovarati sa Zapadom sve dok ne budu ukinute sankcije.

НЕМА РАЗГОВОРА ДОК НЕ УКИНУ ОВЕ БЕЗУМНЕ САНКЦИЈЕ: Лукашенко о односима Белорусије и Запада

Foto: Arhiva Novosti

- Dok ne budu ukinute ove bezumne sankcije i ponižavanje našeg naroda nećemo razgovarati s njima - rekao je Lukašenko, prenosi TAS S pozivajući se na belorusku državnu agenciju BelTA.

Lukašenko je naveo i da je predsedavajući Evropskog saveta Šarl Mišel zatražio od ruskog predsednika Vladimira Putina da izvrši pritisak na Belorusiju kako bi se promenila politika tamošnjeg rukovodstva.

- To je zaista nedostojno ponašanje - ocenio je Lukašenko, dodajući da su zahtevi Zapada prema Belorusiji neprihvatljivi.

Predsednik Belorusije smatra da su mogući pregovori sa Zapadom o problemu migracija, ali da je uslov za to da Zapad odustane od politike sankcija.

Lukašenko je najavio da će Putin doći u Belorusiju 15, oktobra, na samit Zajednice nezavisnih država.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRUŠIO SE RUSKI STRATEŠKI BOMBARDER: Pao nakon borbenog zadatka u Ukrajini, oglasilo se i ministarstvo