BAJDEN SE MOLI ZA NAJBOLJI ISHOD: Uragan Ida kategorije 4 pogodio Luizijanu

Tanjug

29. 08. 2021. u 23:39

PREDSEDNIK SAD Džozef Bajden obratio se večeras naciji povodom uragana Ida kategorije četiri, koji je danas posle podne pogodio američku državu Luizijana, rekavši da se moli za najbolji mogući ishod.

БАЈДЕН СЕ МОЛИ ЗА НАЈБОЉИ ИСХОД: Ураган Ида категорије 4 погодио Луизијану

Foto: EPA/Sarahbeth Maney

-Ida je nastavila da besni i da ruši sve pred sobom. Apelujem na stanovnike Luizijane da sve shvate ozbiljno, jer ovo je uragan opasan po život, rekao je Bajden, preneo je Si-Bi-Es njuz.

Ida je pogodila Luizijanu vetrovima koji su duvali brzinom od 245 kilometara na čas, a brojne bolnice iz te američke države nisu uspele da se evakuišu, već čekaju "izuzetno opasnu" oluju.

Senator Luizijane Bil Kasidi razmatra šta može ta država da uradi kako bi sprečila širenje kovida-19 u evakuacionim skloništima.

-Narode Meksičkog zaliva, želim da vam kažem da se molimo za najbolje i da planiramo, a spremni smo na najgore. Kada oluja prođe, upotrebićemo sve raspoložive resurse za spasavanje i oporavak, izjavio je Bajden.

On je dodao da je njegova administracija spremila opremu i spasilačke timove, koji će biti potrebni nakon što Ida prođe.

-Biće ovo razarajući, razarajući uragan. Preduzmite sve mere koje možete da se sklonite na sigurno, poručio je Bajden.

Predsednik SAD kazao je da je savezna vlada spremna da pomogne zalivskom regionu da se oporavi "što brže je moguće".

-Ne zavaravajte se, biće potrebno mnogo resursa, malo sreće i, kako bi moj deda rekao, božija milost i dobra volja suseda, kazao je Bajden.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)