TALIBANI ĆE ME UBITI AKO NASTAVIM DA RADIM: Srceparajuća ispovest mlade Avganistanke - Otac je ostavio i pobegao iz zemlje!

Novosti online

27. 08. 2021. u 12:53

MLADA novinarka iz Avganistana kaže da je njen otac, koji je sa drugom suprugom evakuisan iz ove zemlje, napustio njenu majku, sedmoro braće i sestru.

ТАЛИБАНИ ЋЕ МЕ УБИТИ АКО НАСТАВИМ ДА РАДИМ: Срцепарајућа исповест младе Авганистанке - Отац је оставио и побегао из земље!

Foto: EPA

Žena, koja je zbog bezbednosti predstavljena pod lažnim imenom Zalaš, navela je da su joj talibani rekli da će biti ubijena ako nastavi da se bavi novinarskim poslom, prenosi Bi Bi Si.

Otkrila je da su ona i njena porodica bili u privremenom smeštaju i da su se plašili za svoje živote.

- Želim da pokušam da spasim život svoje porodice. Za mene je ova situacija srceparajuća. Braća i sestra žele da idu na fakultet i u školu, a veoma smo siromašni. Imamo jedno pero i cela porodica ga koristi za školske zadatke - rekla je.

Zalaš (18) je rekla da joj je otac rekao da ide na aerodrom i da su ga čekali skoro 24 sata.

- Bilo nam je teško. Nismo spavali. Stajali smo na vrelom suncu i sve je bilo jako prljavo.

- Tada su nam vojnici rekli da moj otac ne želi da uđemo u avion. Poveo je drugu ženu i porodicu. Rekao je da će me ošamariti ako ne odemo. Ostali smo u suzama i sa slomljenim srcima. Naša jedina nada je Bog - zaključila je ova mlada devojka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)