EVAKUACIJA IZ AVGANISTANA I POSLE 31. AVGUSTA? Nemačka razmatra opcije kako da održi aerodrom u funkciji i nakon ovog datuma

Tanjug

23. 08. 2021. u 18:28

LIDERI Grupe G7 moraju da koordiniraju napore u evakuaciji sa aerodroma u Kabulu, a ako treba, rok treba da se produži posle 31. avgusta, za kada su SAD i saveznici najavili da će potpuno napustiti Avganistan, izjavio je danas nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas.

ЕВАКУАЦИЈА ИЗ АВГАНИСТАНА И ПОСЛЕ 31. АВГУСТА? Немачка разматра опције како да одржи аеродром у функцији и након овог датума

Foto: Tanjug/AP Photo

Na sutrašnjem virtuelnom samitu, lideri G7 će razgovarati i o tome kako da se poboljša pristup za ljude koji pokušavaju da se evakuišu sa kabulskog aerodroma, a Mas navodi da Nemačka razmatra opcije kako da održi aerodrom u funkciji u danima posle 31. avgusta, preneo je Rojters.

- Razgovaramo sa SAD, Turskom i ostalim partnerima, sa ciljem evakuacije civila sa kabulskog aerodroma, kako bismo mogli da evakuišemo ljude i posle 31. avgusta. Takođe, imaćemo razgovore sa talibanima na ovu temu, i to je ono što trenutno radimo - rekao je Mas novinarima u Berlinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni