BIVŠI DIREKTOR CIA: Pobeda talibana je katastrofa za svet

Tanjug

15. 08. 2021. u 23:59

Bivši direktor CIA general Dejvid Petreus (68) nazvao je danas talibansko preuzimanje vlasti u Avganistanu "užasnim" i "kastastrofom" za svet.

БИВШИ ДИРЕКТОР ЦИА: Победа талибана је катастрофа за свет

Foto SSgt. Bradley Lail, USAF US Military

Bivši američki vojni general i nekadašnji komandant vojnih snaga u Avganistanu upozorio je da "ovde nema dobrog ishoda", u izjavi za radio WABC.

-Ovo je ogroman korak unazad za nacionalnu bezbednost i na ivici je da postane znatno gore ukoliko ne odlučimo da preuzmemo zaista ozbiljnu akciju, kazao je Petreus.

EPA/EFE

On kaže da postoji rešenje u vidu poruke talibanima.

-Ukoliko možemo efikasno da razgovaramo sa talibanima, da im kažemo da moraju da zaustave ono što rade ili ćemo im dole dovesti američku vojsku, onda ćemo zaustaviti ovo, rekao je Petreus, prenosi "Njujork post".

Za njega je svaki ishod loš, "bilo da talibani preuzimaju Avganistan ili se sve pretvara u civilni rat".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (11)

ZAUSTAVITE SE: Guteres - Krajnje je vreme da se zaustavi opasan krug odmazdi na Bliskom istoku