TURSKU NE PRESTAJU DA POGAĐAJU NESREĆE: Najmanje 40 osoba nastradalo u poplavama (FOTO)

Tanjug

14. 08. 2021. u 12:08

TURSKE vlasti su danas potvrdile da je najmanje 40 osoba poginulo u velikim poplavama i klizištima u priobalnom delu Turske.

ТУРСКУ НЕ ПРЕСТАЈУ ДА ПОГАЂАЈУ НЕСРЕЋЕ: Најмање 40 особа настрадало у поплавама (ФОТО)

FOTO: Tajnug/AP photo

Turska agencija za katastrofe (AFAD) saopštila je da su 34 osobe poginule u pokrajini Kasatmonu, a šest u Sinopu, prenosi AP.

Olujne kiše pogodile su 11. avgusta priobalne provincije Crnog mora Bartin, Kastamonu, Sinop i Samsun, uzrokujući poplave koje su rušile kuće, odnele najmanje pet mostova i na desetine automobila, a brojne puteve učinile neprohodnima.

FOTO: Tajnug/AP photo

Prema saopštenju AFAD-a, devet osoba trenutno je hospitalizovano u Sinopu, a jedna osoba se vodi kao nestala u provinciji Bartin, ali neki od stanovnika ovog područja su na društvenim mrežama naveli da ima još stotine nestalih.

FOTO: Tajnug/AP photo

Oko 2.250 ljudi evakuisano je širom ovog regiona, neki helikopterima s krovova, a mnogi su privremeno smešteni u studentskim domovima, saopštile su vlasti.

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan danas je doputovao u posetu poplavama pogođenim područjima i tom prilikom je poručio da će država da preduzme sve što je u njenoj moći kako bi šteta bila brzo sanirana.

FOTO: Tajnug/AP photo

Poplave, jedne od najgorih u istoriji Turske, pogodile su severne pokrajine, nakon što su lokalizovani požari u zapadnom delu zemlje u kojima je najmanje osam osoba poginulo, a hiljade njih je bilo primorano da se evakuiše iz svojih domova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima