NE IGRAJTE SE SA LUKAŠENKOM: Ko drugome jamu kopa...

Novosti online

13. 08. 2021. u 18:35

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko poručio je vlastima u Litvaniji, povodom političke krize koja potresa tu baltičku zemlju, da „ko drugome jamu kopa sam u nju upada“.

НЕ ИГРАЈТЕ СЕ СА ЛУКАШЕНКОМ: Ко другоме јаму копа...

Foto: Arhiva Novosti

- U Litvaniji je politička kriza. Dovoljno je samo reći – ko drugome jamu kopa sam u nju i upada - rekao je Lukašenko.

On je podsetio na migrantsku krizu na granici EU i Litvanije kao i na činjenicu da je Belorusija na svojoj teritoriji gradila prihvatilišta za migrante ali da je to nakon uvođenja sankcija minsku – obustavljeno.

- Prvo su prestali da finansiraju te centre. Šta treba ja iz svojih para da ih zidam? A potom su i Belorusiji uveli sankcije. Da li ste poludeli da vas nakon toga štitim? Hoćete da me obesite a ja treba da vas štitim? - rekao je Aleksandar Lukašenko.

- To tako neće moći. Nek idu kod vas, kad ste ih već zvali. Oko 5.000 migranata trenutno je u Litvaniji, drže ih gore nego mi stoku. Ne hrane ih, izbacuju ih direktno kod granice, mi ih preuzimamo, lečimo, spasavamo, šta nam preostaje - dodao je.

U prestonici Litvanije je pre dva dana izbio haos na protestu ispred zgrade Parlamenta kada su izbili masovni neredi u kojima je više osoba povređeno.

Zbog nereda, u kojima je učestvovalo više hiljada ljudi, do sada je uhapšeno 26 osoba.

Inače, protest je organizovan zbog zdravstvenih propusnica koje će Litvancima uskoro biti potrebne za ulazak u kafiće, prodavnice, javni prevoz i druga mesta, dok Vlada razmišlja o novim merama ograničenja u vidu borbe protiv širenja virusa korona.

(rs.sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)