SRUŠIO SE HELIKOPTER SA TURISTIMA: Osmoro ostalo na dnu Kurilskog jezera

B. Vlahović

12. 08. 2021. u 10:22

OD 16 putnika i članova posade helikoptera MI-8 koji je u sredu pao u Kurilsko jezero na Kamčatki na ruskom Dalekom istoku preživelo je osmoro turista a ostali su poginuli.

СРУШИО СЕ ХЕЛИКОПТЕР СА ТУРИСТИМА: Осморо остало на дну Курилског језера

Foto: Ministarstvo za vanredne situacije Rusiji

Spastilačke ekipe nisu mogle da podignu helikopter i poginule jer se on sada nalazi na dubini od 137 metara. Spasili su se oni putnici koji su posle udara helikoptera o površinu jezera ispali iz letilice. Među preživelima su drugi pilot Jakov Medvedev i mehaničar Marat Madijev.

Oni su uspeli da se oderže na površini jezera dok im je pristigla pomoć i podigla ih na čamce.Temperatura vode u jezeru je samo pet stepena i u njoj čovek dugo ne može da ostane.

Čamci spasilačkih ekipa na jezeru brzo su stigli da mesta gde je potonuo helikopter ali ničim nisu mogli da pomognu onim nesrećnicima koji su ostali u helikopteru. Među poginulima je i pilot helikoptera Nikolaj Sorokin. Putnici su bili turisti iz Moskve i Sankt Peterburga koji su došli da razgledaju lepote Kamčatke.

Vlasnik helikoptera je kompanija "Vitez-Aero" koja se bavi prevozom turista.

Za sada postoje dve verzije pada helikoptera u vodu. Prva je neispravnost letelice, a druga greška pilota. Moguće je da je on zbog slabe vidljivosti pomislio da se približava zemlji i pao u vodu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna