RUSKA I KINESKA ARMIJA ZAJEDNO U AKCIJI: Čak deset hiljada vojnika, artiljerija i avijacija učestvuju u velikim vojnim vežbama

Novosti online

29. 07. 2021. u 20:55

RUSIJA i Kina će održati zajedničke vojne vežbe sredinom avgusta u oblasti Ningsja Huej na severozapadu Kine.

РУСКА И КИНЕСКА АРМИЈА ЗАЈЕДНО У АКЦИЈИ: Чак десет хиљада војника, артиљерија и авијација учествују у великим војним вежбама

Foto Arhiva

 U manevrima će učestvovati oko 10.000 ljudi, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

- Jedinice jedne od formacija Istočnog vojnog okruga učestvovaće u zajedničkim rusko-kineskim operativno-strateškim vežbama 'Sibu/Zajedničko delovanje' koje će se održati sredinom avgusta na teritoriji Kine u skladu sa ranije postignutim sporazumima između vojnih resora dve zemlje - navodi se u saopštenju.

Planirano je da u vežbama učestvuju borbeni avioni, artiljerija i oklopna vozila.

Cilj manevara je jačanje rusko-kineskih odnosa, strateške saradnje, povećanje vojne saradnje i prijateljstva oružanih snaga dve zemlje, demonstracija odlučnosti i sposobnosti Rusije i Kine da se bore protiv terorizma i da zajedno štite mir i stabilnost u regionu.

Ministar odbrane Kine Vej Fenhe pozvao je ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua da isprati aktivnu fazu zajedničkih vojnih vežbi. Šojgu je saopštio da je prihvatio poziv.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)