RUSIJA PORUČILA UKRAJINI: Nove sankcije su besmislene - ali odgovor sigurno stiže!

Novosti onlajn

25. 06. 2021. u 07:26

UKRAJINSKA sankciona politika protiv Rusije je besmislena i beskorisna, rekao je potpredsednik Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov. Iz Državne dume i Saveta Federacije poručuju da ovo neće tek tako proći Kijevu i da će Rusija sigurno odgovoriti.

РУСИЈА ПОРУЧИЛА УКРАЈИНИ: Нове санкције су бесмислене - али одговор сигурно стиже!

Foto: Piksabej

- Prema Zelenskom, antiruske sankcije su instrument za rešavanje problema jugoistoka. U stvari, to je udarac u prazno, nema nikakve veze sa stvarnom politikom koju je obećao da će realizovati nakon dolaska na vlast - ocenio je Kosačov.

Prema njegovim rečima, „Zelenski se domogao vlasti i ništa nije uspeo da reši“.

- Besmisleno i beskorisno - kratko je poručio parlamentarac, govoreći o novim sankcijama.

Rusija će odgovoriti

Šef komiteta za međunarodne poslove Državne dume Rusije Leonid Slucki je poručio da će vlasti Rusije odgovoriti na postupke ukrajinskog predsednika koji je uveo sankcije.

- Naravno, Rusija će obavezno odgovoriti. Simetrično ili ne, odrediće rukovodstvo zemlje - saopštio je Slucki.

Prema njegovim rečima, ukrajinsko rukovodstvo će „iz sve snage promovisati rusofobičnu politiku kako bi održali imidž žrtve 'moskovske agresije', i kako ne bi ostali bez novca američkog Stejt departmenta“.

- Postupak Zelenskog je pucanj sebi u nogu i agonija. Kijevu apsolutno ne odgovara moguće, čak i slabo, poboljšanje odnosa Rusije sa Evropom ili SAD - objasnio je Slucki, istakavši da su sankcije još jedan korak ka degradaciji rusko-ukrajinskih odnosa.

- Ostaje nam samo da žalimo - konstatovao je političar.

Šef komisije Saveta federacije za zaštitu državnog suvereniteta Rusije Andrej Klimov takođe smatra da ovo neće tek tako proći Kijevu.

- Takve stvari ne treba ignorisati, i siguran sam da to neće Kijevu proći tek tako. Kontramere Rusije neće obavezno biti javne i recipročne. Ali to se neće ignorisati, ne sumnjam u to - rekao je Klimov.

Ranije je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski uveo sankcije protiv niza ruskih službenika i biznismena, a takođe je produžio sankcije protiv ruskih medija.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)