VOLES OCENIO: Nakon sastanka sa Bajdenom, Putin se može sresti i sa DŽonsonom

Novosti onlajn

19. 06. 2021. u 22:45

MINISTAR odbrane Velike Britanije Ben Voles smatra mogućim održavanje sastanka britanskog premijera Borisa DŽonsona i predsednika Rusije Vladimira Putina.

ВОЛЕС ОЦЕНИО: Након састанка са Бајденом, Путин се може срести и са Џонсоном

Foto: Tanjug/AP

Prema rečima ministra, DŽonson je spreman da razgovara o normalizaciji odnosa sa Rusijom, ako ona promeni svoje ponašanje.

- Boris DŽonson je otvoren za sastanak sa svakim čovekom, ako treba preduzeti važan korak, i korak ka normalizaciji odnosa sa Rusijom. Nadamo se da će to uslediti, ali tek nakon određenih akcija - rekao je Voles televiziji "Skaj njuz".

On je naglasio da svako poboljšanje odnosa sa Moskvom, na primer, ukidanje sankcija, može se desiti kada Rusija bude poštovala "suverenitet drugih ljudi i međunarodnu vladavinu prava".

Ben Voles je izjavio da ne želi stalne nesuglasice Rusije i zapada, jer to nije ni u čijem interesu. Po njegovim rečima, pozitivan početak poboljšanja odnosa sa Rusijom bio je sastanak predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i DŽozefa Bajdena.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je saopštio je radiju "Govori Moskva" da se sastanak dva lidera ne planira, ali da je moguć.

- Sastanak je moguć, ako u Londonu preovlada politička volja da se poprave naši bilateralni odnosi, koji su na njihovu inicijativu značajno pokvareni - dodao je on.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)