ČITAOCI OŠTRO KRITIKOVALI KNJIGU MEGAN MARKL: Ni kritičari je ne štede

Novosti online

12. 06. 2021. u 14:00

IAKO je prvobitno bilo dogovoreno da će knjiga Klupa (The Bench), autorke Megan Markl izaći nešto pre rođenja njene ćerke, to se nije dogodilo.

ЧИТАОЦИ ОШТРО КРИТИКОВАЛИ КЊИГУ МЕГАН МАРКЛ: Ни критичари је не штеде

Foto: Printskrin Youtube

Naime, Lilibet Dajana Mauntbaden-Vindžor rođena je šest dana pre zvaničnog termina, 4. juna, dok je dečja knjiga svetlo dana ugledala četiri dana kasnije. Nakon tri dana, niko nema previše reči hvale za autorku i njeno delo.

U dečjoj knjizi, koju je izdao Rendom Haus, Megan Markl je pisala o odnosu oca i sina, viđenom kroz oči jedne majke, a zahvaljujući ilustracijama umetnika Kristijana Robinsona, u njoj se nalaze ilustracije njene porodice, a koje uključuju princa Harija, malog Arčija, dva psa i kokoške koje su spasili.

Foto: Printskrin Youtube

Iako nije to planirala, Megan Markl je u poslednjem trenutku na poslednju stranicu knjige dodala i tek rođenu Lilibet Dajanu i to na način da na duplerici sa jedne strane crvenokosi dečak i negov otac sede na klupi i hrane dve kokoške, dok na drugoj jedna kokoška i pas idu prema sinu i ocu, a iznad njih stoji njihov vrt.

U tom ograđenom prostoru u vrtu stoji žena tamne kose, pokrivena šeširom, odevena u belu majicu i farmerke, dok pored nje stoji crni pas, a u naručju drži bebu. Na dnu stranice stoji: "Tamo gde nikad nećeš biti sam".

Inače, kako je već rekla najavljujući knjigu, ona je nastala kao pesma koju je napisala za princa Harija na Dan očeva, mesec dana pre nego što se Arči rodio.

Uprkos najavama i dobrom PR-u, knjiga je istog dana kada je stigla na police knjižara dobila i oštre kritike, a oni koji su je pročitali nazivaju je "egoističnim projektom" i "čistim priručnikom za samopomoć za roditelje koji traže previše pažnje", uz dodatak da je u njoj izrazito loša gramatika, kao i rima.

Foto: Printskrin Youtube

- Čovek se zapita kako je bilo koji izdavač smatrao prikladnim objaviti ovaj tekst koji je skup loše gramatike i rime, a kamoli misliti da bi bilo koje dete poželelo to pročitati. Ali to je za vašu planetu Saseks, gde je čak i podizanje dece brend - stoji u službenoj kritici britanskog Telegrafa. Dokaz loših kritika je i ro što je knjiga tek na 40. mestu bestselera na Amazonu, iako je cena nekih 1.250 dinara.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)