SIPA U AKCIJI “BLOG”: Uhapšeno devet dilera - Drogu iz Holandije preprodavali u BiH

N. ĐURIĆ

10. 05. 2021. u 14:45

POLISIJSKI službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Kantona Sarajevo, realizovali operativnu akciju kodnog naziva “BLOG”, u kojoj su uhapsili devet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično delo “Organizovani kriminal”, u vezi sa krivičnim delom “Neovlašćeni promet opojnim drogama”.

СИПА У АКЦИЈИ “БЛОГ”: Ухапшено девет дилера - Дрогу из Холандије препродавали у БиХ

Ognjen Matavulj

Saznajemo da su policijski službenici SIPA izvršili pretrese na devet lokacija na području Kantona Sarajevo i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.


-Postoje osnovi sumnje da su lica lišena slobode od maja 2020. godine, vršila nabavku opojnih droga kokain, heroin i amfetamin u Kraljevini Nizozemskoj nakon čega su iste transportovali u Bosnu i Hercegovinu, gde je dalje vršena njena preprodaja-stoji u saopštenju SIPA-e.

U saopštenju se navodi da su tokom višemesečne istrage i izvršenih veštačenja privremeno oduzetih opojnih droga u okviru ove operativne akcije, policijski službenici SIPA otkrili i privremeno oduzeli 1104,79 grama opojne droge kokain, 7470,02 grama opojne droge heroin i osam litara amfetaminskog ulja koje se koristi kao osnovna baza za proizvodnju opojne droge  spid.

-Osumnjičena lica privedena su u prostorije SIPA i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost Tužilaštvu BiH-rekao je za „Novosti“ Luka Miladinović, portparol viši inspektor SIPA.

Sve ove aktivnosti koje su doprinele hapšenju dilera i pronalasku znatne količine narkotika provedene su po naredba Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u saradnji sa policijskim službenicima Federalne uprave policije i MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.


Navedenim policijskim agencijama i organima zahvaljujemo se na pruženoj pomoći i saradnji prilikom realizacije ove operativne akcije-stoji u saopštenju SIPA-e.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)