NACRTANA META NA LEĐIMA PUPOVCA: Lider Srba u Hrvatskoj našao se u "unakrsnoj vatri" između Plenkovića i Milanovića

J. Kebler, od stalnog dopisnika Zagreb

30. 03. 2021. u 23:11

NAKON kratkog primirja u Hrvatskoj je ponovo izbio verbalni rat između šefa države Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića, a u epicentru obračuna se našao lider Srba u Hrvatskoj Milorad Pupovac.

НАЦРТАНА МЕТА НА ЛЕЂИМА ПУПОВЦА: Лидер Срба у Хрватској нашао се у унакрсној ватри између Пленковића и Милановића

Foto Tanjug / AP

Nezadovoljan što Pupovac nije prihvatio predsednikovu inicijativu za imenovanja predsednika Vrhovnog suda, Milanović ga je nazvao Plenkovićevim "žetončićem" kojem je "cena pala u Hrvatskoj" i izvređao da zbog toga sada "kuka suznog oka danas za sarajevske, a sutra verovatno i za beogradske medije".

Uzvratio je Pupovac da je Milanoviću pomogao da postane hrvatski predsednik, a nakon toga doživeo poniženja od najcrnjih fašista u Hrvatskoj "koji bi me likvidirali, a koji su sada sa njim".

Rekao je i da mu Milanović više ne šalje poruke i da on samo želi da ovo prestane, ocenjujući da je u pitanju "vulgarnost i trampizam". Pupovac ne očekuje izvinjenje Milanovića niti mu ono treba.

A za premijera Plenkovića Milanović kaže da je "herojski zec", koji obilazi briselske hodnike, dok istovremeno Hrvatska nema vakcina, a u Zagrebu nakon zemljotresa nije obnovljena nijedna zgrada.

PANDA

- PUPOVAC je više zaštićen od njujorških pandi u zoološkom vrtu, a Plenković je terminalno nesposoban - tvrdi Zoran Milanović.

Sa druge strane, Plenković kaže da je šef države svojim jezikom mržnje nacrtao Pupovcu metu na leđima.

- To je sramotno i Milanović nastavlja sa salvom uvreda - tvrdi premijer za predsednika.

- On je izašao iz okvira ponašanja normalnog predsednika i za mene je to talog društvenih mreža i mržnje koja se razvija. Milanovićeve izjave su takav talog i to je govor mržnje.

Verbalni obračuni hrvatskih političara nikada nisu bili tako žestoki, na trenutke i vulgarni kao sada, a analitičar Žarko Puhovski kaže da je Milanoviću od levice ostalo samo to što ustaje na levu nogu.

Bliski Plenkovićev saradnik Vladimir Šeks, kojeg je Milanović takođe izvređao, predložio je da se razmisli i o opozivu predsednika. Međutim, teško da bi se u Hrvatskom saboru našlo dovoljno ruku za opoziv.

I dok se politički obračuni nastavljaju, Hrvatska je u sve većim problemima. Zbog velikih dugova najveći snabdevač lekovima "Medika" je obustavila slanje lekova u sve hrvatske bolnice, nedostaje vakcina, a političke elite nikako nisu srećne što Hrvati jure u Srbiju da se vakcinišu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri