PADAJU "DUVANDŽIJE": Nova akcija UIO BiH (FOTO)

V.Mitrić

11. 03. 2021. u 12:20

SLUŽBENICI Uprave za indirektno oporezivanje sproveli su dve odvojene akcije na području Regionalnog centra Mostar i Tuzla. Tom prilikom privremeno su oduzeli sitno rezani duvan i cigarete, vrednosti oko 60.000 KM.

ПАДАЈУ ДУВАНЏИЈЕ: Нова акција УИО БиХ (ФОТО)

Foto: V.M.

U skladu sa operativnim planom “Iznenađenje” službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaje u saradnji sa službenicima PU Mostar, u mestu Ortiješ, na putnom pravcu Buna - Mostar prilikom kontrole putničkog motornog vozilo, pronađeno je 1660 paklica cigareta, bez akciznih markica, različitih robnih marki, namenjenih za dalju prodaju, čija je vrednost privremeno 10 hiljada KM.

U drugoj operativnoj aktivnosti službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja RC Tuzla na području RC Tuzla uočili su vozilo u kojem se nalazila veća količina sitno rezanog duvana namenjenog za dalju distribuciju na području Tuzlanskog kantona. Prilikom pretresa pronađeno je 250 kilograma sitno rezanog duvana bez akciznih markica, koji je privremeno oduzet, kao i putničko vozilo koje je korišćeno za prevoz sitno rezanog duhana. Vrednost privremeno oduzete robe je 50.000,00 KM.

Protiv osumnjičene osobe biće podnet izveštaj o počinjenom krivičnom delu i izvršiocu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, a zbog postojanja sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)