RAZVALJENA VRATA, RAZBACANE IKONE: Opljačkana pravoslavna crkva u Šibeniku

Novosti online

06. 03. 2021. u 12:40

РАЗВАЉЕНА ВРАТА, РАЗБАЦАНЕ ИКОНЕ: Опљачкана православна црква у Шибенику

Foto: Fejsbuh eparhija dalmatinska

U NOĆI između petka i subote provaljeno je u pravoslavni hram u Šibeniku, objavila je Eparhija dalmatinska na svom Fejsbuk nalogu.

- Tom prilikom razvaljena su ulazna vrata i sve ostale brave u crkvi, a crkveni inventar razbacan, te je pričinjena veća materijalna šteta. Po pozivu nadležnog sveštenstva, šibenska policija izašla je na uviđaj, a istraga o ovom nemilom događaju trenutno je u toku - navodi se u objavi Eparhije dalmatinske.

- Ovaj incident izazvao je tugu i žaljenje Šibenčana, kako pravoslavne, tako i onih katoličke veroispovesti koji neretko posećuju ovaj sveti hram radi razgovora i molitve - stoji u objavi.

O provali se na Fejsbuku oglasio i potpredsednik vlade Boris Milošević.

- Volim ovaj hram, njegovu ulicu i malo groblje koje ga okružuje u centru grada i zato sam tužan zbog provale. U njega sam išao kao dete i on je deo identiteta Šibenika. Očekujem da će počinitelj biti pronađen - napisao je Milošević.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Rade

06.03.2021. 16:09

Miloševiću, to nije deo identiteta Šibenika već Doe identiteta Srba iz Šibenika. Da je to deo identiteta Šibenika sam Šibenik i Šibenčani ne bi dozvolili sve ono što se dešavalo 90-ih godina Srbima iz Šibenika i okoline. I prekini da ublažuješ ovaj hrvatski vandalizam nad srpskim identitetom. Bolje idi na proslavu oluje jer za bolje i nisi.