USKORO UBLAŽAVANJE MERA: U Sloveniji se otvaraju skijališta, počinje nastava u školama

Tanjug

21. 01. 2021. u 08:58

ZAHVALjUJUĆI poboljšanju epidemiološke situacije u većem delu Slovenije uskoro se uz određene uslove otvaraju skijališta, iduće nedelje opet počinje nastava u nižim razredima osnovnih škola, a otvaraju se i pijace, frizerski saloni, hemijsko čišćenje i automehanicarski servisi, saopštila je slovenačka vlada.

УСКОРО УБЛАЖАВАЊЕ МЕРА: У Словенији се отварају скијалишта, почиње настава у школама

Foto EPA

U devet od 12 regija, kojeimaju bolju epidemiološku sliku, od subote će skijališta ponovno raditi, a moći će da skijaju oni s negativnim testom na korona virus, potvrdio je premijer Janez Janša.

Od idućeg utorka u istim regijama otvaraju se vrtići i nastava za učenike prva tri razreda osnovne škole, ali uz sve protivepidemijske mere i negativan test na korona virus za vaspitače i učitelje koji će se testirati dan ranije, prenosi Hina.

Ponovno je dopušten rad pijaca, kioska, servisa za čišćenje, frizerskih i sličnih usluga, dimnjačarske usluge, a otvaraju se i prodavnice s opremom za decu.

-Vlada će idućih dana o tome ponovo odlučivati, strogo se pridržavajući kriterijuma i uz kontrolu jer je epidemiološko stanje u zemlji i dalje vrlo ozbiljno - kazao je Janša.

Što se tiče uslova za ulazak u Sloveniju za putnike iz prostora EU i Šengena, odlučeno je da oni mogu da uđu bez određivanja obveznog karantina ili negativnog testa na korona virus, pod uslovom da boravak ne traje duže od 12 sati, i to ako u Sloveniji imaju nekretninu ili zemljište, zbog brige o članovima porodice ili imovini, zbog kontakta s detetom i nekim drugim izuzetnim slučajevima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)