RASPAD HRVATSKOG ZDRAVSTVA: Pacijent sa upalom pluća čeka 9 sati u ledenom šatoru (FOTO)

Novosti online

02. 12. 2020. u 15:01

PANDEMIJA Kovida-19 približila je hrvatski zdravstveni sistem prelomnoj tački i sve se češže primećuje da lekari i medicinske sestre ne brinu o pacijentima brzinom i pažnjom koju zaslužuju.

РАСПАД ХРВАТСКОГ ЗДРАВСТВА: Пацијент са упалом плућа чека 9 сати у леденом шатору (ФОТО)

Foto: Fejsbuk

Poslednji takav primer dolazi sa Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević. Oko klinike su postavljeni šatori za prihvat i trijažu pacijenata, ali oni se ne greju, a temperatura se poslednjih dana kreće oko nule.

Zrinka Ljevar objavila je na Fejsbuku fotografije svog oca koji je satima čekao u hladnom šatoru sa upalom pluća.

- Ovde nemamo koronu. Moj otac ima tešku upalu pluća. Snizili smo temperaturu sa 39,5 da bismo u velikom ledenom šatoru otišli ​​na hitnu pomoć i tamo smo čekali četiri sata - napisala je juče Zrinka Ljevar.

Pacijenti koji čekaju u šatoru, tvrdi, nisu imali šta da nose osim sopstvene odeće u kojoj su dolazili, ne očekujući da satima čekaju na hladnoći. Sa obezbeđenjem je uspela da izvuče ćebe iz bolnice kako bi pacijentima bila bar malo podnošljivija.

- Skupila sam siću i kupila nekoliko čajeva za neku jadnicu. Ko zna odakle su došli, sami sa torbom iz Konzuma u ​​tankim jaknama - napisala je.

Na kraju su ona i njen otac čekali punih devet sati na pregled, da bi drugi put u dva dana bili testirani na kovid-19.

- Ako ga ranije nije imao, sada ga je uhvatio u ovom smradu i prljavštini. Oni ništa ne dezinfikuju, svi leže na istim prljavim stolovima. Ništa ne dezinfikuje - tvrdi Ljevar, čijeg oca su na kraju iz bolnice poslali kući.

- Vratili su ga kući nakon što ga je dva puta tresla groznica, a prvi lekar ga je pregledao mobilnim telefonom - rekla je gospođa Ljevar o šokantnom iskustvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom