HRVATSKI PREMIJER PLENKOVIĆ: Pooštravaćemo mere, ali da izbegnemo zatvaranje

Tanjug

29. 10. 2020. u 01:00

HRVATSKI premijer Andrej Plenković izjavio je večeras da će se s porastom broja obolelih i preminulih od Kovida-19 pooštravati epidemiološke mere, ali da će nastojati da izbegne zatvaranje i uvođenje restriktivnih mera poput onih koje su bile na snazi na proleće.

ХРВАТСКИ ПРЕМИЈЕР ПЛЕНКОВИЋ: Пооштраваћемо мере, али да избегнемо затварање

Foto AP

-Situacija je pod kontrolom. Utakmicu balansiranja između održavanja zdravlja i ekonomskih aktivnosti moraćemo da vodimo dok se ne dođe do vakcine. Do tog trenutka pooštravaćemo mere, ali i nastojati da izbegnemo zatvaranje i broj restriktivnih mera kakve smo imali na proleće- rekao je Plenković.

Komentarišući uvođenje karantina u mnogim evropskim zemljama, uključujući u Nemačkoj, Plenković je istakao da je u Hrvatskoj, nakon pogoršane epidemiološke situacije, donet novi paket mera radi onemogućavanja širenja zaraze.

-Brojevi u mnogim državama Evropske unije su puno gori nego u Hrvatskoj- rekao je Plenković novinarima posle zajedničke sednice Predsedništva i Nacionalnog veća HDZ-a, prenosi Hina.

On je pozvao građane, koji su pozitivni na korona virus, da informišu službe o svojim kontaktima i omoguće njihovo praćenje.

-Ako su ljudi iskreni i navedu sve kontakte, taj posao je lakši- naglasio je hrvatski premijer.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)